Partneralimentatie

Partneralimentatie

Bent u gehuwd of bent u een geregistreerd partnerschap aangegaan, dan kan er na de scheiding nog een onderhoudsverplichting bestaan naar de ex-partner. Bij de berekening van partneralimentatie wordt rekening gehouden met de kosten die u heeft voor uw kinderen, uw eigen situatie en draagkracht maar ook met de werkelijke behoefte van uw ex-partner en de mogelijkheid van de ex-partner om zelf geld te verdienen.

Termijnafspraken

Aan de hand van de partneralimentatieberekening kunt u samen aangeven wat u precies met elkaar wilt afspreken. In de wet staat dat partneralimentatie maximaal 12 jaar betaald wordt, maar een kortere termijn mag ook. U kunt over de hoogte van het bedrag ook samen afspraken maken en vervolgens worden alle afspraken in het convenant opgenomen.

In Den Haag is men bezig met nieuwe wetsvoorstellen omtrent de partneralimentatie. De wetgever wil onder andere naar een kortere maximale termijn voor partneralimentatie. Deze wetten zijn nog in de maak. De specialisten van Echtscheidingsplaza.com  houden het goed in de gaten en zullen nieuwe ontwikkelingen met u bespreken.